GTA IV İncelemesi

GTA IV Nedir?
Bildiğimiz GTA serisinin 4. oyunu.

Grafikler
Dönemine göre muazzam, günümüze göre kötü bir seviyede. Ayarları fullemediğiniz sürece patates gibi gözüküyor.

Hikaye
Normalde hikayeyi sonlara doğru incelerdim, bu sefer farklılık olsun. Hikayemizdeki karakter Niko Bellic'tir. Büyük umutlarla Amerika'ya gelir ama umduğunu pek bulamaz. Hikayeyi ben gayet beğendim. ''Yok artık'' dediğim pek çok yer oldu. Her zaman beni şaşırtmayı başardı. Hatta bazı noktalarda bize seçenekler sunuluyor. Bu seçeneklerin bazılarında Witcher'da bile zorlanmadığım kadar zorlandım. Ama oyun yerine film olmaya daha müsait bir hikayedir bence.

Oynanış-Fizikler
Gerçekçi fizikler ile karlılaştığımız ilk GTA oyunudur. Siper alma mekaniği de bu oyunla gelmiştir. Karakter genel olarak ağır bir oynanışa sahip ancak çatışmalardaki doygunluk bana gayet güzel geldi. Araç sürüşleri bu oyunda yeterince eleştirildi ama benim hoşuma gidiyor. Simülasyon havasında.

Açık Dünya
Artık gömmeye yavaş yavaş başlayabiliriz. SanAndreas'dan sonra berber, dövmeci, modifiye garajları gibi şeyler olmaması oldukça kötü bir durum. Bunları geçtik VC'deki gibi ormanlık araziler yok. Gene bir önceki oyun SanAndreas'da kocaman ve çeşitli bir MAP'imiz vardı. Bu eksiler dışında bazı güzel yanları var. Ek işler , taksiye binme, internet kafe, pavyonlar gibi.

Silahlar
Çok fazla çeşitlilik yok ama bana göre yeterli. Daha çok suç dünyasına odaklanmış bir oyun olduğu için silahlar ona göre seçilmiş. Silah mekanikleri de orta seviye olmuş bence.

Araçlar
Ne yazık ki uçak diye bir şey yok bu oyunda. Helikopterler var ama uçak tadı vermiyor. Ulaşım sağlayabildiğimiz trenler, taksiler vs de var.

Telefon
İlk detaylı telefon gene GTA serisine bu oyunla gelmiştir. Telefon kısmına bayıldım. Çok fazla özellik var. Kamera, ajanda vs.

Optimizasyon
Optimizasyon diye bir şey yok. GTA V oynarken bile 100 FPS alabiliyorum ama bu oyunda 30 FPS bile görüyorum.

Fiyat
Normal hali pahalı, indirimli hali eh işte. Yanındaki ek paketler ile 32TL'nin hakkını veriyor diyebiliriz.

Peki Alınır mı?
Oyunun eski olması problem değilse kesinlikle alınır. Çok fazla eksi yanı olabilir ama hikayesi ve oynanışı yeterince zevkli. Burada karar sizin.

 

Yeni Konular

Yeni Mesajlar

Geri
Üst