CoolStar, Apple tarafından işe alındıktan sonra jailbreak ince ayarları açık kaynak haline getiriyor

Katılım
23 Haz 2018
Konular
38
Mesajlar
251
Daha fazla  
Tepkime puanı
85
Puanları
1,889
Adım
burak
Cinsiyet
Erkek
Cihaz
iPhone 11 pro
iOS ve iPadOS 11'den 14'e kadar donanım yazılımı için en popüler jailbreak araçlarından bazılarının arkasında olan kişiydi
iOS ve iPadOS 15 jailbreak'i bile yapmayı denedi ancak daha sonra projeden ayrılık kararı almıştı .

CoolStar, pek çok jailbreak geliştiricisinin uğruna çabaladığı bir başarı olan Apple tarafından işe alınmış gibi görünüyor. Apple'da ne yapacaklarını açıklamadılar ancak işe başlayacaklarını söylediler.

1715098676853.png
1715098535471.png

CoolStar, her şeyi açık kaynak yapma kararının, ücretli müşterilerin hakkını vermek olduğunu kabul ediyor; çünkü bu jailbreak ince ayarları, eğer başka biri bunlar üzerinde çalışma şansına sahip olmazsa artık hiçbir zaman güncelleme göremez. CoolStar, en geç 2021'den itibaren ince ayarlar üzerinde çalışmak için Xcode'un eski bir sürümünün gerekli olacağını ekledi.
Ayrıca, bu ince ayarlardan bazılarının libhooker gerektigini ve Dopamine jailbreak'leri tarafından kullanılan modern ince ayar enjeksiyon yöntemi Ellekit’e uyarlanıp uyarlanamayacaklarının bilinmediğini de belirtmekte fayda var.

Her halükarda CoolStar'ı, Apple'da çalışma hayallerinin peşinden koştuğu ve bu fırsatı değerlendirdiği için tebrik etmek istiyoruz. Bunun sadece CoolStar için değil, genel olarak Apple topluluğu için de harika şeyler olacağını umuyoruz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst